I wydaje mi się, że w tym przypadku przykładem tej zasady byłoby nie wpuszczenie obywatela Izraela na teren Rzeczpospolitej w przypadku posiadania przez niego wiz wschodnich, np. Rosji.
Z jakiegokolwiek powodu, równie bezsensowne jak procedury izraelskich celników.
Prawdopodobnie ciągłe zagrożenie teroryzmem wymusza środki zapobiegawcze, być może nadużywane przez niektórych urzędników.
Pewnie zostanę zniszczony, ale śmiem twierdzić że ataki nie odbywają się bez przyczyny.
Sprawnie operujesz słowami "być może", "przypadek", "prawdopodobne" w stosunku do nadużyć.
Ja natomiast wolę fakt, zdarzenia, reguła. Nie boję się mówić, że w nadużyciach przypadków nie ma.
Dam wam przykład w zeszłym roku byłem w stanach i wdałem się w spór z kilkoma żydami którzy twierdzili że Polska powinna dać rekompensaty za mienie żydowskie pozostawione w Polsce,ja osobiście uważam że jeżeli ktoś ma za to płacić to niech płacą ci którzy tę wojnę rozpętali a nie polacy którzy byli ofiarą ,kuzyn który mnie zaprosił powiedział żebym się nie przejmowal idiotami ,ci żydzi pytali się mnie ,z kim ja trzymam?
To jest przykład przypadku, wyobraź sobie że takich przypadków dopuszczam się regularnie.
Postąpiłeś właściwie, to nie powód do dumy. To spełnienie obowiązku Polaka-patrioty.
a niektórzy z was chcą zabronić mi wjazdu do polski tylko dlatego że odwiedziłem izrael, troche mi przykro i czuje się jak między młotem i kowadłem
Kto Ci zabronił? Mnie się akurat tam dostać nie udało, bo paszport nie ten. Z resztą dziwnym trafem prawie połowa wycieczki została odesłana z powrotem, a byliśmy razem z żydowskim rabinem na pokładzie autobusu. Miało to być uzupełnienie teorii, którą przekazywano nam w czasie prezentacji jednego z seminariów teologicznych. Notabene rabina też nie wpuścili, a jest Polakiem z urodzenia - ciekawostka? No cóż, jak na jeden przypadek nadużyć było bardzo wiele.
Nie wiem, w którym miejscu udało się Tobie doczytać frazę, że jakoby niektórzy Ci zabraniają wracać do Polski. Nie bardzo rozumiem też, dlaczego sugerujesz się opiniami ludzi-widm z internetu. Mogę Ciebie o tyle pocieszyć, że nie jest to forum nacjonalistyczne. Powinieneś czuć się tutaj komfortowo, a każda dyskusja prowadzi do wyciągnięcia określonych wniosków. Ja się do tego kraju nie przekonuje, bo robi nas w balona. Wychodzimy na manowce, jesteśmy wykorzystywani przez lobby żydowskie jako narzędzie do ich ekspansji. Mnie się to wcale nie podoba.