A to zależy. Przede wszystkim jest wiele miast, które powinienem odwiedzić przed napisaniem posta w tym temacie, a w których nie miałem okazji być. Ale muszę powiedzieć, że spośród tych które odwiedziłem to mimo wszystko najlepsze wrażenie robi na mnie Toruń, a właściwie jego historyczna część. Fantastyczne drinki w pubie Kuranty, wiszący w powietrzu średniowieczny klimat, bardzo ładna starówka i panorama po wejściu na ratuszową wieżę, mnóstwo ciekawych zabytków, ale i atrakcji, mogących przyciągnąć osoby nie będące pasjonatami historii (chociażby planetarium). Długo by się rozpisywać - na pewno prędzej czy później napiszę artykuł pt. "Toruń na weekend", bo jestem w tym mieście zakochany, a fajnie byłoby innym forumowiczom wskazać co ciekawego jest tam do zobaczenia.
W ścisłej czołówce jest oczywiście Kraków (zastanawiałem się, czy na 1 miejscu Kraków czy Toruń - chyba jednak minimalnie wskazuję na Toruń). Piękny jest Wrocław - niesamowity rynek, bardzo ładne centrum, świetne ZOO no i moim zdaniem najpiękniejszy dworzec kolejowy w Polsce.
Temat uświadomił mi, jak wielu miast jeszcze w Polsce nie widziałem. Z Warszawą miałem niewielką styczność, zbyt krótką, aby oceniać. Szczecin widziałem tylko w samym centrum, Sandomierza nie miałem okazji, a Lublin i Zamość tak dawno, że niewiele pamiętam. Ale nic to - jest co nadrabiać