Polskie produkty??? A czy uwzględniacie do tych produktów, także firmy zagraniczne które produkują w Polsce...
Np. autobusy Szwedzkiej Scanii - produkowane w Słupsku .... i cieszę się ze wygrały konkurs na autobus dla miasta Słupska z przereklamowanym Solarisem... (Polskim autobusem) ale ile to już się ich paliło... Jak słyszę że gdzieś w Polsce autobus miejski się zapalił to od razu pierwsze skojarzenie Sol....... (a jak co to nie pracuję w Scanii, ale często mam możliwość po Gdańsku i nie zachwyca...)
No ale mówcie sobie co chce ja uważam że, jak coś jest produkowane w mieście lub okolicy po dobrych cenach, to powinno to miasto, powiat brać od razu, niech pracę ma mieć Polak w regionie moim a nie na końcu Polski... (no taki mój nacjonalizm regionalny : ) )
A po za tym wolę aby miasto, urząd czy inna instytucja kupowała rzecz produkowana w Polsce niż gdzie indziej w Europie itp itd..... szlak mnie trafił jak konkurs na wóz dla Policji wygrała głównie KIA oraz Fiat (furgonetki) ... czy nie mamy firm motoryzacyjnych co produkują u nas, fakt czasem tylko montują, ale nie ważne pracę tą wykonuje Polak, a nie Słowak, czy Czech, Włoch...
Zobaczcie na USA np. w Policyjne wozy, to tylko samochody produkowane w tym kraju (może być nawet Toyota - dla nieoznakowanych, ważne u nich się tylko liczy , aby produkcja danego modelu odbywała się w ich kraju). Tak też powinno być u nas kupujmy produkty wyprodukowane w Polsce, nie ważne czy właściciel jest Amerykaninem, Żydem, Niemcem, Japończykiem itp itd. liczy się tylko to że zakład który wyprodukował jakąś rzecz leży w Polsce, a pracę wykonał Polak...