Widzę że zebrało się trochę ostrych wypowiedzi pod moim kontem. Wszyscy huzia na Józia. No dobra odpowiem wam.
Na początek :
@czizjuszplay jesteś jedyną osobą której jestem winny przeprosiny.
To prawda nie ma u Ciebie wypowiedzi które można uznać za radykalne, choć musisz to przyznać iż po wypowiedzi @Polaka w której sugeruje radykalne rozwiązania, z których będzie miał niezłą zabawę i jeszcze się może przyłączy, Twoja wypowiedź przyrównująca euroentuzjastów do zaborców, nazistów czy ZSSR brzmi jak poparcie jego wypowiedzi i utwierdzenie go w słuszności poglądów.
@TenebrosuS z tobą to najmniej mi się chce gadać. Nie życzę sobie byś porównywał mnie do żadnych grup typu michnikowcy. Nie znasz mnie i nie tobie mnie osądzać. Jak masz coś do mnie to zapraszam osobiście, wyjaśnimy sobie wszystko po męsku. Komu chcę składać kwiaty i co mną kieruje to moja sprawa i jeżeli Wierni nie mają nic przeciwko temu będę ich reprezentantem. Jak Załoga mi tego zabroni pójdę i złożę kwiaty prywatnie. Tym bardziej że robię to za swoje pieniądze i nikomu nie wystawiam rachunków.
Co do źródeł jakimi się posłużyłem we wcześniejszych wypowiedziach to pisałem że korzystałem z encyklopedii PWN uważam ją za dość miarodajne źródło a jak chcesz szukać bibliografii to droga wolna. Dość tylko że twoja ocena iż redagują ją "lewicowi profesorowie pierdzący w stołki" jest w większości krzywdząca.
A dlaczego twoja encyklopedia, z czarnym krzyżem, nie jest dla mnie miarodajna bardzo prosto wytłumaczył Ci Tomek.
@Tech Nie wiem o jakiego Kolbego Ci chodzi bo chyba nie porównujesz Św. Maksymiliana Marii Kolbego do Romana Dmowskiego.
Najgorsze w Waszych wypowiedziach jest to iż nie zaniepokoiło was nic w wypowiedzi @PolakaZXZ tylko moje oburzenie na to co on napisał.
Wiele już przeżyłem, wiele się nasłuchałem, dużo czytałem i naprawdę broń nas Panie Boże od skrajnych nacjonalizmów. A ludzie którzy reprezentują podobne poglądy i głoszą je, są podatni na skrajności.
Lepiej dmuchać na zimne (kontrolować, dyskutować, wyjaśniać, reagować) niż gasić pożary historii. Milczenie jest takim samym grzechem jak przyzwolenie.
Zadajcie sobie pytanie i szczerze z głębi serca odpowiedzcie na nie:
Czy gdyby, nie daj Boże, doszło by w naszej kochanej Polsce do dyskryminacji rzezi i pogromów, czy to na tle religijnym czy politycznym, po której stronie byście byli. Czy po stronie oprawców, czy potrafili byście ukrywać prześladowanych ?