Witam serdecznie Mariuszu,
Chciałem Cię powitać na stronach Serwisu i gorąco zaprosić do korzystania z niego. Chciałem Ci również pogratulować talentu, a jeszcze bardziej płaszczyzny w jakiej talent realizujesz. Nie spotkałem zbyt wielu utalentowanych malarzy, którzy poprzez swój talent pragnęli by przypominać o ważnych i istotnych wydarzeniach dla nas, dla Polski, dla całego świata. W końcu nasza historia ma fundamentalne znaczenie w całej Europie. Jednocześnie gratuluję Ci synka, bardzo miło mi się robi na sercu kiedy rozmawia się o małych pociechach. Dziękuję jednocześnie za zarejestrowanie się u nas i napisaniu o sobie kilku słów.
Mniemam, że rejestrując się oficjalnie na forum po części staję się już "członkiem", a nie gościem 
Mam nadzieję, że tak właśnie czujesz w sercu. Status konta, to jednak status konta

Zauważyłem również ogłoszenie konkursu i tu skromnie chciałbym zaprezentować moją starszą pracę, która w pełni odzwierciedla Wasze założenia konkursu.: http://faktoriartystyczna.pl/stypendysci/user/134
Praca nosi tytuł "Lekcja łaciny" Jest to "instalacja"-aranżacja przestrzeni. Powstała dzięki stypendium Ministerstwa Kultury. Tych kilkadziesiąt hełmów odlanych w betonie zawiesiłem w na ścianach... Oczywiście wszyscy je znają i wiedzą, że to WZ-31 WP, czyli z września 1939 r. Tytuł pracy "Lekcja Łaciny" odwołuje się do eseju Zbigniewa Herberta i mam nadzieję, że trafnie.
W tym wypadku skromność powinna pozostać w cieniu. Masz powód do dumy.
Trafnie odzwierciedliłeś esej, do mnie trafił bez zbędnych komentarzy. Głęboka praca.
Oczywiście pracę prezentuję poza konkursem, ale jakoś ciepło mi się zrobiło, że ktoś taki konkurs ogłosił... Ona po prostu powstała z wdzięczności dla tych ludzi..., naszych dziadów...
Każde słowo ma swoją moc, dlatego dziękuję Ci za słowa które budują. Postaramy się, aby takich konkursów nie brakowało, a dalszy ich rozwój nie kończył się po kilku dniach. Konkurs ma wymiar długo trwającego przedsięwzięcia. Przygotujemy się do przeprowadzenia kilku miesięcznej kampanii informacyjno-promocyjnej związanej tylko z obroną "Wrzesień '39". W mediach mówi się o komunistach, nazistach, faszystach i wszystkim tym co zajmuje miejsce temu co ważniejsze - naszym dziadkom, pradziadkom, osobom z naszych rodzin. Chciałem Cię zachęcić do wzięcia udziału w Konkursie, właśnie po to aby zdobyć możliwie jak najwięcej możliwości zaprezentowania wojny obronnej, pomóc ludziom w przypominaniu o tym ważnym wydarzeniu. Podczas oceniania nie ma stronniczości... Także artyści z powołania nie dostają dodatkowych punktów na starcie...